Rättika Red Meat

Karaktäristisk sort med rosarött fruktkött och med vitt och grönt skal. Smaken är söt och delikat. Rättika odlas på liknande sätt som rädisa, viktigt är jämn tillgång på vatten. Rättikan blir större och kraftigare i smaken. Sent skördad rättika går att kyllagra en tid. Rättika är en bra gröda att odla fram på sensommaren och hösten, då den inte är så känslig för låga temperaturer utan klarar sig på några plusgrader. Sås den däremot för tidigt på våren med mycket ljus och långa dagar är risken att den går i blom. Vanlig i japansk och annan asiatisk mat. 55-65 dgr

Odlingstabell
Latinskt namnRaphanus sativus
1 000 frö väger10-12 gram
Utvecklingsdagar55-65
Radavstånd35-45 cm
Plantavstånd10-15 cm
Sådjup1-1,5 cm
Jordtemp C minimum10°
Jordtemp C optimum18°
Frökvalitetprecisionsfrö, konventionellt odlat
Skriv din egen recension
  • Du måste logga in/registrera dig för att kunna skriva recensioner
*
*
  • Dålig
  • Utmärkt
*
*
*
Rättika Red Meat - 25 gram
59,00 kr exkl moms
Rättika Red Meat - 100 gram
115,00 kr exkl moms
Rättika Red Meat - 250 gram
196,00 kr exkl moms
Odlingstabell
Latinskt namnRaphanus sativus
1 000 frö väger10-12 gram
Utvecklingsdagar55-65
Radavstånd35-45 cm
Plantavstånd10-15 cm
Sådjup1-1,5 cm
Jordtemp C minimum10°
Jordtemp C optimum18°
Frökvalitetprecisionsfrö, konventionellt odlat