Ramslök, obetat

Fin vårprimör som har blivit en populär smaksättare i matlagning, inte minst inom restaurang. Växer vild i skuggiga och fuktiga skogslundar i södra och mellersta Sverige. Stjälkarna är trekantiga och bladen stora, lansettformade i frisk grön färg. Smaken är åt vitlökshållet med inslag av gräslök.

Plantorna ska snabbt i jorden efter leverans. Plantera i det fria gärna i skuggigt och fuktigt område, eller sätt några plantor i en 12 cm kruka för drivning under tidig vår. Låt då plantan stå fuktigt och inte allt för kallt under vintern.

Plantera i kruka för övervintring, 3-5 plantor i en 12 cm kruka, för försäljning till konsument på våren. Låt stå ute med fiberduk eller annat skydd över eller i ouppvärmt växthus eller tunnel. Det får inte bli för blött i krukorna. Ställ in krukorna för drivning i växthus framåt våren med en temperatur på 5-12 grader. Ramslök trivs inte för varmt då blir bladen för långa och plantan kommer snabbt i blom. Ett alternativ är att plantera ut direkt på lämpligt ställe i naturen.  

Ramslök, obetat - 100 st
Beställningsvara
490,00 kr
Ramslök, obetat - 1 säck (ca 1 500 st)
Beställningsvara
4.500,00 kr